Ramon Llull reviu a la Sagrada Família

Dissabte 17 de març la música de Salvador Brotons i els textos de Neus Dalmau van evocar el filòsof. La Cantata de Randa, obra simfonicocoral, recorre la vida del pare de la literatura catalana.

El Cor de Cambra de Sant Cugat, la Polifònica de Puig-reig, l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat, junt amb el baríton Germán de la Riva i la soprano Maria Camps, varen posar veu a la música que el mateix compositor va dirigir. L’autora del text va fer de narradora conduint el públic pels episodis de la vida de Llull.

Melodies jueves, àrabs i cristianes acompanyen les reflexions religioses del filòsof.

Frases del llibre vermell de Montserrat, cants litúrgics i melodies occitanes fan l’ullet  i recreen l’atmosfera medieval entre la música contemporània. La Sagrada Família va ser el marc perfecte per fer sonar aquestes harmonies. Les pedres i els vitralls del segle XXI es van sentir medievals en un vespre on el públic va gaudir d’un concert excepcional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *